Categorieën
Gemeente Venlo Veiligheid Venlose senioren partij Verkeer

Maatregelen verkeersveiligheid

Maatregelen verkeersveiligheid kruising Kloosterstraat-Antoniuslaan Blerick

Op de kruising van de Antoniuslaan en de Kloosterstraat moeten de bestaande verkeerslichten uiteindelijk verdwijnen. Tijdens een proefperiode zijn deze verkeerslichten al op knipperen gezet. Uiteindelijk moeten ze verdwijnen.  
Op 11 oktober 2021 heeft er over de verkeersveiligheid op de kruising Kloosterstraat-Antoniuslaan in Blerick een gesprek plaatsgevonden tussen onze fractievoorzitter Wout Weijmans, wethouder Sjors Peeters, een vertegenwoordiger van het Blerickse Wijkoverleg, de Ouderenbond Blerick en de heer Jeurissen van café “De Paerdskoel”. Mede naar aanleiding van dit gesprek neemt de gemeente Venlo een aantal maatregelen die de verkeersveiligheid op de kruising Antoniuslaan-Kloosterstraat moeten verbeteren:

  • De verkeersdrempel die er al ligt wordt aangepakt om het verkeer op de Antoniuslaan de snelheid verder te laten verlagen;
  • Het bord dat aangeeft dat er een zebrapad ligt, blijft hangen;
  • Aanbrengen van extra wegmarkering waaruit duidelijk moet worden dat de maximale toegestane snelheid dertig kilometer per uur is.