Categorieën
Begroting Gemeente Venlo Veiligheid Venlose senioren partij

Opvang Oekrainse vluchtelingen

opvang-oekrainse-vluchtelingen

Opvang Vluchtelingen

Aan: College van B&W Gemeente Venlo
Betreft: Schriftelijke vragen conform Art. 44 RvO
Onderwerp: opvang Oekraïense vluchtelingen
DATUM: WOENSDAG 2 MAART 2022

Geacht college,

Sinds Rusland de oorlog in Oekraïne begon, zijn meer dan een half miljoen mensen het land ontvlucht. Volgens de Verenigde Naties zijn de meeste vluchtelingen opgevangen in Polen, Roemenië en Hongarije.

De onderminister van Binnenlandse Zaken van Polen heeft bekendgemaakt dat er nu 350.000 Oekraïners in Polen zijn opgevangen.

De Europese Unie houdt er rekening mee dat zo’n 4 miljoen mensen het land uit willen en zegt dat de lidstaten de mensen ‘met open armen’ willen ontvangen.

Vraag 1

Is het college het met de fractie van de VSP eens dat ook Venlo deze vluchtelingen moet helpen en voor deze mensen haar deuren moet open zetten? Zo nee, waarom niet?

Vraag 2

Heeft het college van de regering al de vraag gekregen om opvangplekken voor deze vluchtelingen te realiseren? Zo nee, is het college dan bereid om de regering op korte termijn aan te geven dat Venlo desgevraagd mee zal werken aan de mogelijke opvang van deze oorlogsvluchtelingen? 

Vraag 3

Zijn er in Venlo al direct locaties beschikbaar voor deze al dan niet tijdelijke opvang en zo ja welke? Zo nee, is het dan mogelijk om op korte termijn deze locaties te realiseren en zo ja, waar en hoe?

Graag zien wij uw reactie uiterlijk dinsdag 8 maart tegemoet.

Namens de fractie van de Venlose Senioren Partij,

Wout Weijmans

Brief College van B&W Venlo